Anne Laakso-Sopukki

Olen Anne Laakso-Sopukki, 54-vuotias Siuntiolainen vuodesta 2010. Asetuin SDP:n kuntavaaliehdokkaaksi sitoutumattomana, ensikertalaisena. Muutin tänne mieheni ja kahden lapseni kanssa. Tällä hetkellä nuorimmat lapseni ovat jo 15- ja 17 -vuotiaita. Minulla on myös 3 aikuista lasta. Heistä ei kukaan asu täällä Siuntiossa. Muutin aikoinaan pikku tyttönä Ruotsiin perheeni kanssa. Asuin Ruotsissa 1973-1986 välisenä aikana Haningen kunnassa Tukholmasta noin 20 km etelään.

Työskentelen tällä hetkellä Sjundeå Svenska skolanilla, kasvatuksen- ja opetuksen ohjaajana. Olen ollut kyseisessä koulussa töissä jo noin 9 vuotta. Siuntion JHL:n pääluottamusmiehenä olen toiminut vuodesta 2018. Arvostan työtäni sekä pidän työtäni tärkeänä. Jokainen työ on arvokasta ja työnteko tulisi aina olla kannattavampaa kuin työttömänä oleminen. Myös pienyrittäjiä tulisi kannustaa ja tukea, jotta yrittäminen olisi Siuntiossa mahdollista.

Olen monesti miettinyt minkälainen minun unelma Siuntio voisi olla ja tässä ajatuksiani siitä.

Itse en omista ajokorttia, mutta taloudesta onneksi löytyy auto ja kortin omistava henkilö. Tiedän siis miten vaikeaa täältä Siuntiosta on julkisilla liikkua. Täällä asuvien pitäisi pystyä julkisilla kulkuvälineillä liikkumaan mahdollisimman hyvin. Koenkin hyvin  tärkeäksi saada yleisen liikenteen toimivuudet paranemaan. Siuntiossa on niin paljon hyvää ja koenkin tärkeäksi miettiä miten saataisiin Siuntio hyödyntämään rikkauksiaan, kaunista luontoa ym täydellä teholla.

Unelma kunnassani nuorilla ja vanhemmilla olisi turvallinen olla. Toivon, että kaikille löytyisi mielekästä tekemistä harrastusten tai muun toiminnan kautta, ihan vauvasta vaariin.  Meitä kuntalaisia täytyy kuunnella ja mahdollisuuksien mukaan tukea. Olen myös sitä mieltä, että nuorissa on tulevaisuus, joten pyritään pitämään heistä huolta nyt. Olen varma, että kiitos maksetaan moninkertaisena takaisin. Meidän tulee  näyttää heille, että Siuntio on valmis kehittymään ja kasvamaan, ja että kunta on monien mahdollisuuksien kunta.  Pieni kunta tarvitsee yhteisöllisyyttä ja sitä, että puolueet yli rajojen kykenevät hyvään yhteistyöhön keskenään.