Arja Alho

John F Kennedy sanoi kerran: älä kysy, mitä maasi voi tehdä hyväksesi vaan kysy, mitä sinä voit tehdä maasi hyväksi. Minä kysyin itseltäni hiukan pienempää asiaa: mitä voin tehdä yhteisöni hyväksi.

Pitkän aktivismi- ja poliitikkouran jälkeen – johon mahtuu vuosia koululais- ja opiskelijajärjestöissä, kansanedustajana, ministerinä mutta myös Helsingin kapunginvaltuutettuna – tuntui mielekkäältä jakaa osaamispääomaansa eri tehtävissä Siuntiossa.

Jos joku teistä ihmettelee, miksi olen käyttänyt niin monta puheenvuoroa tällä valtuustokaudella, se johtuu siitä, että olen valtuustoryhmäni puheenjohtaja ja kerron kulloisistakin käsiteltävistä asioista meidän kantamme. Haluan olla myös järjestöaktivi. Rakastan musiikkia ja siksi olen mukana Siuntion Lux Musicaen järjestelyissä – vain taiteen ja kulttuurin vuoksi

Kuntavaaleissa 2021 koen olevani SDP -joukkueemme rakentaja ja valmentaja. On oikein ja suorastaan välttämätöntä, että päätöksenteossa uudet siuntiolaiset ja uudet sukupolvet ottavat vastuuta. Tämä näkyy hienosti ehdokasasettelussamme. Koen, että meidän kauemmin mukana olleiden tehtävä on myös tärkeä: tukea ja auttaa kaikessa mahdollisessa.

Asun yli 100-vuotiaassa talossa keskellä kauneinta Siuntiota. Maisema inspiroi minua kirjoittamistyössä, josta on tullut minulle suoranainen intohimo. Viimeiset vuodet olen tehnyt Ydin-lehteä. Ydin on sitoutumattoman rauhanliikkeen julkaisema kulttuuri- ja mielipidelehti.

Tein jo kouluaikoinani lehteä ja väitöskirjassanikin sivusin mediatutkimusta. Olen siis tavallaan palannut juurilleni ja muuttanut maalle takaisin.