Mervi Lahtinen

Kuva: Nea Anniina Photography

Olen Mervi Lahtinen, 41-vuotias perheenäiti ja sairaanhoitaja (AMK). Työskentelen hoivapalveluesimiehenä Siuntion kunnassa. Olen toiminut vuodesta 2014 Tehyn pääluottamusmiehenä Siuntiossa. Olen Siuntion kunnanvaltuutettu sekä teknisen lautakunnan jäsen vuosille 2021-2025.

Olen työskennellyt aiemmin Lohjan sairaalassa sekä perusterveydenhuollossa. Nykyinen työpaikkani on asumispalveluyksikössä. Ajattelen, että asiat harvoin valmistuvat itsestään, vaan niiden eteen on tehtävä töitä. Vapaa-ajalla ulkoilen paljon ja olen aktiivinen toimija etenkin urheilun parissa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden (sote) uudistuksen myötä Länsi-Uudenmaan kunnat (Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Lohja, Karkkila, Vihti, Kirkkonummi, Espoo ja Kauniainen) muodostavat Länsi-Uudenmaan  hyvinvointialueen. Hyvinvointialueen päätökset koskien sote-palveluita sekä pelastustoimea tekee aluevaltuusto. Aluevaaleissa 23.1.2022 valitaan päättäjät aluevaltuustoon. Aluevaltuusto tekee päätöksiä, jotka koskettavat meitä kaikkia tavalla tai toisella. Valtio päättää kuinka paljon rahaa hyvinvointialueilla on käytettävissä ja aluevaltuusto päättää miten raha käytetään. Aluevaltuusto päättää esimerkiksi siitä missä terveyskeskukset sijaitsevat ja miten rahat jaetaan eri palveluiden tuottamiseen.

Edessä on myös sote-henkilöstön siirto kunnilta hyvinvointialueille. Huomioon otettavia asioita on paljon. Tarvitaan näkemystä, kokemusta ja keskustelutaitoja, jotta päästään sellaiseen lopputulokseen, josta kaikki hyötyvät tasaisesti. Sote-uudistuksen yksi tavoitteista onkin alueen asukkaiden tasa-arvoinen kohtelu. Laadukkaat palvelut tuottaa tyytyväinen henkilökunta. Työhyvinvointiin tulee nyt ja jatkossa panostaa.

Inhimillisyys, tasapuolinen kohtelu ja oikeudenmukaisuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Näen työssäni päivittäin kuinka paljon helposti saavutettavissa olevat sosiaali- ja terveyspalvelut ihmisille merkitsevät. Lähipalveluita tarvitaan jatkossakin. Kokemuksesta tiedän, että myös työntekijöistä tulee huolehtia, jotta he jaksavat tuottaa näitä palveluita laadukkaasti. Muun muassa näiden asioiden vuoksi olen ehdolla aluevaaleissa 2022.