Mika Mäenpää-Louekoski

Olen Mika Mäenpää-Louekoski, 52 vuotta.

Asun Siuntiossa asemanseudulla ja perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi kissaa. Minulla on kolme lasta, joista kaksi on jo täysi-ikäisiä

Siuntioon olen muuttanut vanhempieni ja veljeni kanssa vuonna 1973, joten paikkakunta on tullut tutuksi. Kävin peruskouluni Siuntiossa Päivärinteen koulussa (ala-aste) ja Virkkalan yläasteella. Paikkakunta ehti välissä vaihtua Siuntiosta Keski-Uudellemaalle, mistä palasin takaisin lapsuuden ja nuoruuden maisemiin vuonna 2006.

Ammatiltani olen koulutettu hieroja/urheiluhieroja ja toiminut yksinyrittäjänä vuodesta 1998.

Kokemusta kuntalaisten asioiden hoidosta minulla on vaalikaudelta 2013 – 2017 kunnanvaltuutettuna ja perusturvalautakunnan jäsenenä.

2017-2019 olin varajäsenenä keskusvaalilautakunnassa, sivistyslautakunnan suomenkielisessä jaoksessa, perusturvalautakunnan yksilöasioiden jaoksessa sekä HUS Lohjan sairaanhoitoalueen lautakunnassa.

Minulle tärkeitä asioita ovat kuntalaisten yhdenvertaisuus, lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen, sekä ikäihmisten riittävien ja oikea-aikaisten palveluiden ja hoidon saatavuus. Julkisten palveluiden puolustaminen on tässä kaikessa keskeistä.

Tärkeää on myös pitää huolta, siitä että tulevaisuudessakin kunnastamme löytyy tarvittavat palvelut kaiken ikäisille ja että ne olisi mahdollisimman helposti saavutettavissa. Kuntaamme ollaankin suunnittelemassa uutta sote-keskusta , uusi sivistys ja hyvinvointikampus on jo rakenteilla ja sen pitäisi olla käytössä syyslukukauden 2022 alussa.

Myös joukkoliikenteessä on vielä parantamisen varaa, jotta kunta olisi houkuttelevampi vaihtoehto uusille asukkaille ja että joukkoliikenne palvelisi entistä paremmin nykyisten kuntalaisten tarpeita.

Harrastus ja ulkoilumahdollisuuksia tulee parantaa esimerkiksi ulkoilu- ja ratsastusreiteillä.

Siuntion tulee olla jatkossakin turvallinen, luonnonläheinen ja houkutteleva paikka asua niin nykyisille kuin tulevillekin asukkaille.

Kotisivut: mikamaenpaalouekoski.net

Facebook: https://www.facebook.com/mikamaenpaalouekoski