Valtuustokuulumisia: Talousarvio 2021 ja maanhankinnan oudot kuviot

Siuntion kunnanvaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan talousarvion vuodelle 2021 ja suunnitelman vuosille 2022-24. Painotimme hyvää henkilöstöpolitiikkaa, työn kuormittavuuden vähentämistä ja hyvää työilmapiiriä. Sehän tarkoittaa, että samalla siuntiolaiset saavat parempia palveluja.

Samoin lasten ja nuorten huomioimista. Meitä huolestuttaa opetustoimen vähentyvä henkilöstö, erityisesti avustajien vähentäminen ja se, ettei Siuntio vieläkään oikein tarjoa riittävästi tekemisen mahdollisuuksia nuorille. Uskomme myös, että Siuntion yleinen siisteys ja viihtyisä ympäristö vauhdittaa myös muuttohaluja. Teimme henkilöstön jaksamiseen liittyvän tekstilisäyksen jo kunnanhallituksen esitykseen, vauhditimme koirapuiston rakentamista – se on ollut vireillä jo useita vuosia – ja vielä ponnella katujen, ulkoilureittien ja viheralueiden kunnossapitoa.

Valtuusto hyväksyi myös äänestysluvuin 15-11 kesäkuussa päätetyn maa-alan hankintaan lisähinnan. Me emme sitä hyväksyneet. Kyseessä oli maakauppa, jossa A möi B:lle maata. Tästä B:n pitää maksaa luonnollisesti varainsiirtovero. B tarjosi saman tien maata kunnalle. Nyt B neuvotteli lisähinnasta, joka on juuri varainsiirtoveron suuruinen tyyliin verot kunnan maksettavaksi.

Koko maa-alan hankinta on ollut outo prosessi. Vaikka alue sijaitsee Sunnavikissa ja on tärkeä alue kunnalle, ihan kaikenlaiset tarjoukset ja kytkyt eivät meille käy puhumattakaan nyt tästä lisälypsystä.

On tärkeätä, että me kaikki edellytämme asioiden hyvää valmistelua ja päätöksenteossa läpinäkyvyyttä. Kuntalaisten luottamus niin hyvään hallintoon kuin päätöksenteon oikeudenmukaisuuteen ansaitaan vain teoilla!