UUDENMAAN SOSIALIDEMOKRAATIT: OIKEISTOHALLITUKSELLA ON NÄYTÖN PAIKKA

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on odotetusti ilmoittanut lähtevänsä neuvottelemaan hallituksen muodostamisesta perussuomalaisten, ruotsalaisen kansanpuolueen ja kristillisdemokraattien kanssa. Kokoomuksen johdolla Suomeen yritetään siis muodostaa konservatiivinen oikeistohallitus.

Tulevaksi hallituspohjaksi olisi ollut myös toinen vaihtoehto. Kokoomus halusi valita oikeistopohjan toteuttaakseen puolueen tiukkaa talouspolitiikan linjaa. Sosialidemokraatit ovat korostaneet ennen vaaleja ja vaalien jälkeen julkisen talouden tasapainottamista oikeudenmukaisesti. Sosiaaliturvasta, koulutuksesta tai sosiaali- ja terveyspalveluista ei tule leikata. SDP oli valmis osallistumaan tosissaan hallitusneuvotteluihin näiden reunaehtojen puitteissa.

Uudenmaan Sosialidemokraatit toteaa, että neuvotteluihin lähtevillä puolueilla on nyt näytön paikka vaalilupaustensa lunastamisessa. Tulevan hallituksen tulee muistaa, että taloudellisesti vaikeina aikoina on entistä vahvemmin huolehdittava suomalaisen yhteiskunnan eheydestä, yhteistyökyvystä, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta. SDP:n tulee tarjota oppositiossa vahvana ja yhtenäisenä vastuullinen vaihtoehtonsa konservatiivisen oikeistohallituksen politiikalle. 

Uudenmaan Sosialidemokraatit

Julkilausuma

Kevätpiirikokous 29.4.2023

Lähde: https://uusimaa.sdp.fi/kannanotot/uudenmaan-sosialidemokraatit-oikeistohallituksella-on-naytonpaikka/